Bådforsikring

Der findes mange forskellige forsikringsselskaber, som prøver at sælge bådforsikringer. Spørgsmålet er bare hvem der er bedst og billigst. Denne guide er både til dig, som ikke har en bådforsikring, og til der som vil finde en ny.

Prisen på min bådforsikring

Det er meget forskelligt, hvor meget bådforsikringer koster. Der er mange forskellige faktorer. Alderen og prisværdien går ofte ind og spiller en faktor. Betingelserne plejer også at variere fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Derfor kan det også betyde, at nogle bådforsikringer er dyrere end andre.

Det er også derfor, vi anbefaler dig at indhente tilbud fra forskellige selskaber. Der findes nogle hjemmesider, hvor du kan indhente 3 gratis tilbud på bådforsikringer. Når du indhenter tilbuddene, kan du fortælle helt præcist, hvilken forsikring du skal have til din båd. Det gør også, at du kan sammenligne priser, hvor dækningen på tilbuddene er de samme.

Hyppigste årsager til skader

Uvidenhed kan koste mange penge. Mange bådejere har kun forsikret deres båd i sommerperioden. Men det er en fejl. 40% af de udbetalte erstatninger hos Pantaenius vedrører skader, der er sket i vinterperioden. Derfor skal man igen lige lægge hovedet i blød, inden man bestemmer sig for, hvordan ens bådforsikring skal se ud.

Alle tre dækninger er selvfølgelig betydelige. Du kan læse mere om dem nu:

Kort fortalt om de forskellige forsikringer

Bådansvarsforsikring

Ansvarsforsikringen dækker over skader på andre både, ting eller personer. Den dækker altså, hvis du selv er erstatningsansvarlig for skaden – og man er erstatningsansvarlig, hvis man kan gør for, at skaden er sket.

Forsikringen dækker ikke, hvis du skader dig selv og altså dine egne ting. Den dækker heller ikke, hvis du er påvirket af spiritus, når skaden sker.

Bådkaskoforsikring

Mast

Kaskoforsikringen dækker alt fartøjets inventar og udstyr. Den dækker også skader, som kan opstå ved kæntring, grundstødning, kollision, brand og tyveri. Det er altså en meget vigtig dækning.

Når du tegner en kaskoforsikring, skal du huske at angive den rigtige værdi for båden, således at du ikke er underforsikret.

Det er altid en god ide at tjekke om dig og dem ombords personlige ting er medforsikret. I nogle kaskoforsikringer skal der betales ekstra for, at den dækker det.

Bådulykkeforsikring

Som navnet siger har det noget med ulykke at gøre. Denne forsikring dækker typisk selve forsikringstageren og op til seks andre ombordsværende. Forsikringssummen er individuel og er aftalt med forsikringsselskabet. For eksempel op til 300.000 kroner for et 100% varigt mén og op til 50.000 kr. for et dødsfald.

Når du sejler, når båden ligger i havn (eller for anker) og når man går til og fra borde dækker ulykkeforsikringen.

Hvad har du behov for?

Når du tegner en forsikring, er det vigtigt at gøre op med dig selv, hvad du og din båd har behov for. Hvis du ved, at du altid tager din båd op om vinteren, kan du spare en masse penge ved ikke at have en forsikring, der dækker sejlads og henliggen hele året rundt. Hvis din båd til gengæld lægger udenfor hele vinteren, skal du måske overveje at have en helårsforsikring.

Det vil også være en god ide at finde ud af, om “ekstra” forsikring er nødvendig. For eksempel udvidet sejladsområde. Det lyder meget fristende, men det er langt fra nødvendigt i alle tilfælde. Mange er ikke klar over, at de faktisk kan spare rigtig mange penge på deres bådforsikring. Nogle gange helt op til 50%.

Hvornår du kan skifte forsikring

Typisk binder du dig for 1 – 2 år. Det står i den kontrakt, du skriver under på. Igen er det vigtigt at tjekke, hvornår du kan opsige forsikringen. Hvis du ikke kan se det nogle steder i kontrakten, kan du altid tage fat i forsikringsselskabet og høre dem ad.

Store forsikringsselskaber

Tryg

Tryg har 32% af det danske marked. Med Trygs bådforsikring er din båd sikret. Ligemeget om det er en jolle eller en luksus-yatch. Deres Trustpilot score er desuden “Middel”.

Topdanmark

Topdanmark har 13,8% af det danske marked. Med Topdanmarks bådforsikring er din båd forsikret på både land og vand. Deres Trustpilot score er desuden “Høj”.

Codan

Codan har 13,4% af det danske marked. Med en forsikring fra Codan er din båd godt dækket ind. Deres Trustpilot score er desuden “Middel”.

Alm. Brand

Alm. Brand har 8,1% af det danske marked. Alm. Brands lystfartøjsforsikring dækker hele din båd! Deres Trustpilot score er desuden “God”.

3 tilbud på en bådforsikring kvit og frit!

Som jeg måske allerede har fået fortalt, bliver der alt for ofte betalt alt for meget for bådforsikringer. Du kan nu let, gratis og uforpligtende få 3 tilbud på en bådforsikring. På den måde kan du sammenligne fra forskellige fra forskellige selskaber. Det er som sagt uforpligtende – derfor er det bare om at springe ombord!

Få 3 tilbud på en billig bådforsikring!

Rate this post