Bådpresenning

Der er ofte spekulationer om, hvorvidt en presenning egentlig er til gavn for båden i løbet af en vinter. Men der er altså ingen tvivl om, at en presenning til båd helt klart er pengene værd og tiden værd. Man skal blot sørge for at gøre det på den rigtige måde.

TipsPresenning billede

Det er en god idé at tage hynder og andet lignende med hjem, når båden gøres klar til vinter. Det er også vigtigt, når du afdækker, at du lader alt stå åbent i så stor udstrækning, som du kan. Fx åbne koøjer, skydekappe, klem osv.

Det er en god ide at lade lidt luft komme ind under presenningen. På den måde kan man også skabe lidt udluftning i kahytten. Så medmindre du investere i en presenningsventilator, er det en god ide.

Nogle vælger kun at afdække cokpit på båden. Jeg har dog selv haft de bedste erfaringer med afdækning af hele båden.

Inden presenningen bliver lagt over, skal man sørge for, at båden er tør. Hvis båden stadig er lidt våd rundt omkring, kan det godt volde problemer med fugt.

Presenningen beskytter mod vind og vejr, og der burde ikke være problemer med fugten, hvis man afdækker det på den rigtige måde.

Bådpresenninger vi anbefaler

Vi har gode erfaringer med disse bådpresenninger og anbefaler derfor dig til at vælge dem, når du skal købe en presenning til båden.

BilledeModelPrisKøbslink
Bådpresenning - SeaCover båddækken

Denne bådpresenning er fantastisk og meget populær.

Findes i forskellige størrelser.
DKK 299-1461

KØB HER

Monarflex Multicover armeret skibspresenning

Findes i forskellige størrelser.
DKK 452 --> 2822

KØB HER

Motordækken med elastik

Findes i forskellige størrelser.
DKK 67 --> 168

KØB HER

Support til båddækken

Beskytter båd og dækken.
DKK 321

KØB HER

Boat Vent II presenningventilator

Undgå fugt ved brug af presenning.
DKK 104

KØB HER

Få presenningen over dit presenningsstativ

  1. Til at starte med skal du sørge for, at dit presenningsstativ er monteret og klar. Herefter bæres presenningen op på båden samtidig med, at den forbliver foldet. Det er nemmest, hvis man er flere personer om det. Presenningen løftes op på omkring midten af stativet.
  2. Så begynder man at folde presenningen ud mod forenden og agterenden. Hvis din presenning er formskåret, er det meget vigtigt at den tilspidsede del er mod forenden. Når presenningen er ved at være foldet ud, skal man blot lade langsiderne falde ud nedad. Når det er gjort, er det en god idé at tjekke efter, om presenningen lægger som den skal. Altså sådan at midt forstærkningen ligger over overliggeren.
  3. Når presenningen er sat på, skal du nødigt sætte den fast til stativet eller i bukken. Hæng i stedet for nogle beholdere i snørehullerne. Båden kan vælte, og presenningen kan falde af, hvis man sætter den fast til stativet eller bukken.

Husk på at det er en god ide jævnligt at tjekke din båd for, om der er eventuelle revner i presenningen eller lignende. 
</ br>
Se udvalget af presenninger til båden – klik her!

Rate this post