Foldecykel

De fleste kender sikkert til de små fleksible og kompakte foldecykler, som let kan foldes sammen. Det er smart at have foldecykler med ombord. De fylder ingenting og er et godt alternativ til en almindelig cykel. Det giver også en frihed idet, at man blot kan folde cyklen ud og køre afsted.

Se udvalget af gode foldecykler

Test: Her er den bedste foldecykel i 2022

Foldecykel TALAMAX 20″ tommer 6 gear (perfekt til båd og camping)

Foldecykel TALAMAX 20 tommer 6 gear (perfekt til båd og camping)

 

Denne smarte 20″ foldecykel vinder i kategorien “bedst i test”. Den er fra det anerkendte mærke, Talamax, som har specialiseret sig i at lave både almindelige og elektriske foldecykler. Cyklen er udstyret med skærme, bagagebære, lygter og reflekser. Derudover har den 6 udvendige Shimano gear. Alt i alt den bedste cykel på markedet. Prisen er heller ikke til at klage over.

Se cyklen her

L-Ride 20″ tommer elektrisk el foldecykel med 6 gear (25 km/t)

L-ride 20 tommer el foldecykel elektrisk foldecykel

Hvis du er på udkig efter en el foldecykel, så er det vores overbevisning, at markedets bedste er denne smarte cykel fra L-Ride. Cyklen har en 250W motor med en genopladningstid på kun 4 timer. Samtidig kan den køre 40 km per opladning og den kan køre op til 25 km/t. Det er perfekt til dig, som ikke har noget imod at give lidt mere for en god cykel. Også denne cykel har 6 Shimano gear og 20″ tommer hjulstørrelse.

Se cyklen her

Hvad er en foldecykel (fordele og ulemper)

Foldecykel foldet sammen

En foldecykel er kort fortalt en cykel, som kan foldes sammen. Mange af disse cykler kan bruges som håndbagage, og derfor bliver cyklerne tit brugt af folk, som skal med tog eller bus.

Man kan sige, at denne type cykel ikke helt kan sammenlignes med en normal cykel. Man får umiddelbart ikke den samme oplevelse som på en normal cykel. Cyklerne er gode til at cykle små ture med. Men hvis du skal til at køre over 30 km, så skal du hoste op med mange penge, før du får en virkelig god cykel.

Den ulempe som foldecyklen må påtage sig er, at langt de fleste modeller har små hjul hvilket gør, at kørestillingen ikke altid er optimal. De vejer desuden næsten det samme som en almindelig cykel.

Men der er en række ting, som man skal have gjort op med sig selv, før man smider penge efter en foldecykel. Du skal specielt være opmærksom på følgende:

  • Køreegenskaber og foldbarhed: Det er selvfølgelig smart at have en cykel, som er meget lille, når den er foldet sammen. Men hvis den er lille i foldbar stand, er den også mere livlig at køre på. Der er altså stor forskel på at køre på en cykel med små hjul end en med store hjul.
  • Prisen: En foldecykel er væsentlig dyrere end en traditionel cykel. Det giver også lidt sig selv idet, at foldecyklen skal kunne noget mere i forhold til den traditionelle. Den skal for eksempel kunne folde sig ud og ind. – Der er også andre funktioner. Men du kan faktisk få nogle virkelig lækre foldecykler for under 2000 kroner. Jeg har selv en af slagsen til under 2000 kroner, og den har jeg brugt i 4 år uden bøvl.

Livingbike foldecykler

Jeg har virkelig gode oplevelser med Livingbike foldecykler. Alle producentens cykler er lavet af gode kvaliteter. Derudover er deres cykler meget billige. Du skal ikke give mere end 1500 kroner for deres dyreste model med 3 gear. Alle deres cykler er udstyret med et bagagebære og en behagelig saddel med affjedring. Du får desuden en smart taske med til din cykel.

Som du nok har bemærket, er jeg den lykkelige ejer af en Livinbike foldecykel. Den virker upåklageligt. En foldecykel er selvfølgelig ikke det samme som en traditionel cykel. Men det er et godt alternativ.

Se denne video herunder som viser en foldecykel fra Livinbike:

Klik her hvis du hellere vil se udvalget af almindelige cykler

Hjulstørrelse

Jeg beskrev kort, at hjulstørrelsen havde betydning for, hvor livlig cyklen var at køre på. Netop hjulstørrelsen på din foldecykel er alfa omega. Det er meget vigtigt, at du ved, hvor meget du skal cykle på den. Hvis du ofte bruger foldecyklen, vil jeg anbefale at anskaffe dig en foldecykel med nogle store hjul. På den måde skal der ikke så mange omdrejninger til for at komme frem. Ulempen er dog, at cyklen fylder mere end en foldecykel med små hjul.

Faktum er dog, at du ikke kan få begge dele, og at du derfor bliver nødt til at være selektiv.

Udstyr til din foldecykel

Selvom du som regel ikke bruger foldecyklen helt vildt meget, så er det vigtigt at have det rette udstyr. Hvis du skal på længere ture, kan navigationsudstyr være vigtigt. Noget som du altid bør have med, er en minipumpe og noget lappegrej. Med det udstyr er du godt sikret.

Design Foldecykler

Der findes deciderede designcykler, som er super smarte, men som i den grad også koster kassen. Personligt synes jeg ikke, at det er pengene værd, da forskellen ikke er ret stor. Ulempen ved mange af disse foldecykler er, at de ofte ikke kan klappes helt sammen. Så derfor bliver du nødt til at trille med den.

Ser man på holdbarhed, materialer og lignende, så synes jeg heller ikke, at der er kæmpe forskel. Hvis du er til luksuriøse produkter, så er det pengene værd. Men hvis det er fordi, at du tror, at disse cykler er meget bedre, så kan du godt tro om. – For de er altså ikke meget bedre.

4.5/5 - (63 votes)