Luftmadras

Uanset om du skal på camping, ud at sejle, sove i telt eller noget helt tredje, så vil en luftmadras altid sikre dig en behagelig nat. Desværre kan det være svært at finde ud af, hvilken luftmadras man skal vælge. Af netop den grund vil vi starte ud med at give dig 5 tilbud på nogle gode luftmadrasser. Efter de 5 tilbud fortæller vi om, hvordan du spotter en god luftmadras.

BilledeBeskrivelsePrisKøbslink
luftmadras 1 personBestway luftmadras - 1 person

En lækker og meget populær luftmadras fra Bestway. Der er plads til 1 person
89 DKK

KØB HER

luftmadras 2 personerBestway luftmadras - 2 personer

Igen en meget populær luftmadras fra Bestway. Denne har plads til 2 personer.
169 DKK

KØB HER

luftmadras luksus 2 personerBestway luksusmadras - 2 personer

Hvis du vil lægge ekstra godt om natten, så kan du med fordel købe denne.
499 DKK

KØB HER

luftmadras ultra luksusBestway ultra luksusmadras

En luksuriøs selvoppustelig luftmadras, som er formidabel at ligge på.
599 DKK

KØB HER

Hvilket underlag skal jeg vælge?

Umiddelbart findes der to typer luftmadrasser:

  • Selvoppustelig: de tynde luftmadrasser er næsten altid selvoppustelige. Derfor kalder man dem for selvoppustelige luftmadrasser. Disse luftmadrasser er fleksible og nemme at tage med bag på rygsækken eller lignende. Mange teltister sover på selvoppustelige luftmadrasser, da de er nemme at have med at gøre, og da de ikke fylder ret meget. Mange kalder også denne typer underlag for et helt normalt liggeunderlag. Man kan dog kalde det for begge dele
  • Oppustelig: de tykke luftmadrasser kaldes for oppustelige luftmadrasser. Disse luftmadrasser bruges ofte som en gæsteseng. Den oppustelige luftmadras er mere behagelig end den selvoppustelige. Ulempen ved denne type er, at sådan en madras fylder meget. Desuden skal den også have luft – via en pumpe.

Kvalitet

Det er vigtigt, at din luftmadras er af de bedste kvaliteter. Og ja, jeg ved godt, at det ikke er verdens største investering. Men jeg kender rigtig mange, som hver sommer render ned til Fakta for at købe en ny luftmadras, da den gamle er gået i stykker. Den går selvfølgelig i stykker fordi, at den ikke er af gode kvaliteter og materialer. Derfor mener jeg, at der er penge at spare på den lange bane.

De ovenstående madrasser er alle af gode kvaliteter. Så du kan være sikker på, at de holder i mange år, hvis du vel at mærke behandler den ordentligt.

Når vi nu snakker om at behandle ting ordentligt. Jeg har et tip til, hvordan du undgår en ødelagt madras efter første sæson:

  • Hvis du ligger udenfor så sørg for at fjerne eventuelle kviste, sten eller andre ting, som kan gå hen at skade madrassen

Mærker

Der findes et hav af forskellige mærker, som sælger luftmadrasser. Der er dog nogle, som du bør holde dig fra. Der er også butikker, hvor du ikke bør købe en luftmadras i. Fakta, Rema1000, Netto og Aldi er butikker, som jeg på ingen måde kan anbefale. Deres madrasser koster faktisk forholdsvis meget, og de er lavet af meget dårlige kvaliteter. Det er kort sagt en bunke kina-skrammel. Bilka, Jysk og Føtex sælger derimod nogle fornuftige luftmadrasser.

Jeg anbefaler følgende mærker:

  • Outwell
  • EuroTrail
  • Grand Canyon
  • High Peak
  • Nemo
  • Nordisk
  • Nemo

Hvad med en luftmadras pumpe?

Hvis du har en oppustelig luftmadras, så er en pumpe nødvendigt. Du skal på en eller anden måde have luft i madrassen, og dette gøres lettest med en pumpe. Der findes tre typer pumper:

Fodpumpe: en pumpe hvor man ved hjælp af foden får luft ind i madrassen.

Håndpumpe: en pumpe hvor man ved hjælp af et håndtag kan få luft ind i madrassen.

Luftpumpe: luksusudgaven er en luftpumpe. Det er en elektrisk pumpe, som kan lades op i almindelig stikkontakt men ofte også i bilen (cigarettænderen). Pumpen plejer både at kunne pumpe luft i madrassen og tømme madrassen for luft.

5 situationer hvor luftmadrassen er nødvendig

På festival: hvis du er på festival i flere dage, kan det være træls uden en luftmadras. Jeg er selv glad for festivaler og har altid en luftmadras med.

Uanmeldt gæst: Hvis du ikke ejer en bondegård med 24 værelser, kan det være praktisk med en luftmadras. Den kan bruges som en gæsteseng, og/eller når børnene har venner på besøg, så er den fantastisk at have.

Cykelferie: På cykelferie er man hele tiden på farten. Her er en luftmadras et must!

Telt: hvis du er teltist, er du helt sikkert inde i gamet. En luftmadras er nødvendigt

Campering: for campister kan en luftmadras også være en god seng.

 

Rate this post