Mågeklatter er noget af det værste. Udover at de er irriterende, ulækre og grimme at se på – ja, så kommer de igen efter man har fjernet dem. Derudover ætser mågeklatter faktisk også. Men alt dette kan du blive fri for. En mågeskræmmer kan nemlig hjælpe dig af med mågeklatter.

Køb den bedste mågeskræmmer til båd her

Mågeskræmmer og fugleskræmmer test

Vi har testet over 50 forskellige produkter og ved derfor, hvilken du skal købe. Vi har 3 forskellige testvindere, som opfylder forskellige behov. Et af produkterne egner sig til båden, en anden egner sig til boligen, og den sidste er for dem, der har høje krav til sin fugleskræmmer.

Den bedste mågeskræmmer til båd

Scaregull mågeskræmmer
Scaregull mågeskræmmer

Som bådejer kan fugle og måger være det værste ved sejlads. Der går ikke længe, før mågeklatterne sidder på kalechen eller bådens andre områder. Formålet med en mågeskræmmer, også kaldet fugleskræmmer, er at holde mågerne og andre fugle på afstand. Så slipper du nemlig for at rense din båd for ulækre fugleklatter. Fugleklatter har et højt syreindhold, og derfor ætser de hurtigt. Det kan derfor give skader på båden og kalechen. Så fugleklatter er faktisk ikke kun et kosmetisk problem. Det er i lige så høj grad for ikke at ødelægge din båd.

Vores testvinder i bådkategorien er Scaregulls mågeskræmmer. Scaregull er en virksomhed, der specialiserer sig i at lave fugleskræmmere til både. Og vi må erkende vores begejstring for produktet. Den virker helt perfekt. Vi testede produktet på en LM 27, og der kom ikke en eneste mågeklat. Her kommer vores bemærkninger til produktet:

  • Den monteres nemt på motorbåde og sejlbåde. Selve monteringen var hurtig og nem. Derudover kan den monteres næsten overalt på båden. Der medfølger et standard fæste ved købet, men du kan købe ekstra tilbehør for 70 kroner. Dette ekstra tilbehør omfatter kaleche fæste, søgelænder fæste, forlængerpind og vindfane par.
  • Produktet er fremstillet i glasforstærket nylon, som er ultraviolet og beskyttet mod saltvand. Det gør også produktet let og slidstærkt.
  • Den er 150 cm lang, og stangen er i rustfri stål.
  • Produktet er også velegnet til bygninger. Det kræver, at man køber ekstraudstyret. Men det gør det muligt både at bruge den derhjemme og på båden.

Køb mågeskræmmeren her

Køb tilbehøret her

Den bedste fugleskræmmer til bolig (mågeskræmmer på stang)

fugleskræmmesæt
Vores testvindende fugleskræmmersæt

Selvom produktet fra før godt kan bruges til boliger, er der andre fugleskræmmere, som er mere velegnet til boligen. En mågeskræmmer på stang er fx mest velegnet til hjemmet. Stangen sættes i jorden, og derefter begynder den at stige i vejret. Der skal ikke ret meget luft til, før den virker.

Vores testvinder i denne kategori er fugleskræmmersættet fra P-Lindberg. Dette sæt virkede med det samme. Produktet består af en drage og en teleskopstang på enten 7 og 10 meter (afhænger af hvilken størrelse du køber). Dragen er udformet som en duehøg og flyver på samme måde som en høg. Derfor jager den automatisk fugle væk.

Produktet var meget nemt at samle og sætte ned i jorden. Vi har ikke rigtig noget dårligt at sige om det. Du får uden tvivl høj kvalitet til en god pris.

Den bedste luksus fugleskræmmer

Til slut vil vi også snakke lidt om luksusvalget. Og her snakker vi altså om et produkt, der koster i omegnen af 12.000 kroner. Produktet hedder BirdAlert, og det er et intelligent fugledetekteringssystem. Ved hjælp af en mikrofon kan den genkende fuglearter inden for 250 meter. Den udsender fuglenes egne advarselskald til at skræmme fuglene væk.

Du kan styre produktet fra mobilen. Du downloader bare appen på App Store eller Google Play Store. Overordnet set er det de færreste, der har brug for sådan en fugleskræmmer. Prisen er meget høj, men den virker selvfølgelig også helt perfekt.