Redningsvest

Tidligere var det ikke en lov, at man skulle have en redningsvest med ombord. Der er nu blevet vedtaget en lov, som går på, at der skal være redningsveste til alle ombord. Og det er ligemeget, om det er en fritidsjolle eller en stor luksus-færge. Der vil altid være en risiko for, at fartøjet kæntre eller synker, eller andre ting kan gå galt.

Redningsvesten er det mest brugte sikkerhedsudstyr på vandet. Den er nem at have med og redder liv. Apropos det med at redde liv, hvilket er meget vigtigt, når man er på vandet. Sikkerhed er alfa omega, og det er ligeledes vigtigt, at man har det rette udstyr.

Søsportens sikkerhedsråd anbefaler, at man bruger den normale/traditionelle redningsvest. Hvis man sejler længere fra land i et lidt mere barsk vejr og måske om aftenen, så anbefaler de brug af normale/traditionelle redningsveste.

Vores bedste redningsveste

En klassisk redningsvest kan koste imellem 200 kroner og helt op til flere tusinde kroner. Vigtigst af alt er, at din vest passer til dig, og at den er EU-godkendt, SOLAS-godkendt eller ISO-godkendt.

BilledeRedningsvestBeskrivelsePrisKøbslink
Lazias klassisk redningsvestEn klassisk og standard redningsvest fra Lazias. Vesten kan fås i forskellige varianter.217 DKK

Køb her

Helly Hansen Sport-II svømmevestEn god, solid, robust og sikker svømmevest som den vante sejler vil få meget glæde af.300 DKK

Køb her

Helly Hansen Rider vestDen ultimative svømmevest som bare har det hele.500 DKK

Køb her

Lazias BørneredningsvestVær sikker på at dit barn ikke drukner. Denne børneredningsvest har det der skal til.199 DKK

Køb her

Oppustelig redningsvest 150N med D-ringDenne oppustelige redningsvest er godkendt efter de nye og strengere krav.599 DKK

Køb her

SOLAS-godkendt redningsvest, oppusteligEn af de bedste oppustelige redningsveste på markedet. Virkelig solid opdrift.1340 DKK

Køb her

Oppustelig redningsvest til børnVesten er ISO-godkendt efter de nye krav, og den har en god opdrift. Specielt egnet til børn.726 DKK

Køb her

Jobe Neo Vest Progress herre vandskivestGod og behagelig vest til voksen (herre). Passer perfekt til vandsport. Findes i forskellige varianter.704 DKK

Køb her

Sea Pro hunderedningsvestHvis hunden er med ombord anbefaler jeg denne gode og solide hunderedningsvest.174 DKK

Køb her

Godkendte redningsveste

Alle redningsveste som jeg viser her på siden er godkendte produkter. Det er meget vigtigt, at din redningsvest er godkendt. De skal opfylde de internationale krav. Internationalt efter SOLAS (Safety of Lives at Sea) eller europæisk med CE-mærkning. Men bare rolig. De veste som jeg viser er godkendte.

Hvilken redningsvest passer til dig

Mange vælger den forkerte vest af forskellige grunde. Nogle vælger en bestemt vest på grund af dens udseende, og fordi at den er smart. Men måske passer den ikke til dig. Måske er det ikke den rette redningsvest for dig.

Hvis man vælger den forkerte redningsvest, kan det have katastrofale konsekvenser. Det kan betyde liv eller død. Derfor bliver man nødt til at tage det alvorligt. De mest kendte former for veste ses herunder:

Redningsvest (traditionel)

Den traditionelle redningsvest kender vi alle til. Den er på ingen måde smart med lækkert nytænkende design. Den er lavet til at kunne holde dig i live så lang tid som overhovedet muligt. Hvis du besvimer, har vesten en krave, som holder hovedet oppe. Samtidig med det er det meste af opdriften foran på vesten.

Den klassiske redningsvest kendes ved tyk opdrift ved brystet og god opdrift ved kraven. På den måde sørges der for, at du vender rigtigt i vandet. Udover det plejer den at være forsynet med reflekser.

Børnevest

Redningsvesten er vigtig og redder liv
Redningsvesten er vigtig og redder liv

Som forælder er det vigtigt at føle sig afslappet, når ens børn er i nærheden af vand. Derfor skal du købe en redningsvest, som er speciellavet til børn. Du skal sørge for, at vesten sidder godt på dit barn. Den skal altså være behagelig at have på.

Det er også vigtigt, at du vælger den rigtige størrelse til barnet. Vesten må ikke være for stor men heller ikke for lille. Sidst men ikke mindst skal du sørge for, at vesten er skridgjordt. Det er en snor, der går under skridtet på barnet. På den måde sikrer du dig, at barnet ikke falder ud af redningsvesten.

Oppustelig redningsvest

Den oppustelige redningsvest er blevet meget populær efter, at den er kommet på markedet. Vesten er også meget lækker at have på, da den ikke fylder ret meget. Den er desuden også meget let. 9 ud af 10 gange folder den oppustelige vest sig ud, når den får vand på sig.

Svømmevest

Svømmevesten er beregnet til dem, som sejler kapsejlads eller for eksempel i jolle. Søsportens sikkerhedsråd anbefaler svømmevesten, hvis vejret er godt, og hvis man sejler i beskyttet farvand, tæt på land og er øvet svømmer. Jollesejlere kan derfor have stor fornøjelse af svømmevesten, fordi de ofte sejler mange sammen, og fordi at der er følgebåde med.

Svømmevesten har ikke lige så meget opdrift som en almindelig redningsvest. Svømmevesten er samtidig den vest, du har mest bevægelsesfrihed i.

Farven på din redningsvest er vigtig!

Vi alle kender den traditionelle redningsvest med den røde/orange farve. Farven bliver brugt fordi, at den lyser i vandet – også selvom det er mørkt. Med andre ord er sikkerheden i top med denne farve.

Men idag kigger kunderne mest efter nye farver, som ikke skiller sig ret meget ud fra vores hverdagstøj. Idag er det blevet populært med en sort eller en grå redningsvest.

Det er meget vigtigt, at du er opmærksom på hvilken farve den har – især på skulder og nakkeparti. Søsportens sikkerhedsråd anbefaler, at man vælger en redningsvest i en god klar signalfarve. De anbefaler at man køber dem i enten gul, orange eller rød farve.

Den rette opdrift

Hvis din redningsvest ikke har den rette opdrift, kan det være livsfarligt. Forestil dig at du tager en redningsvest på, som ikke kan holde dig oppe. Derfor er noget af det vigtigste, ved køb af en redningsvest, opdriften.

50 newton

Hvis hunden skal med på tur, kan en hunderedningsvest være en god ide!
Hvis hunden skal med på tur, kan en hunderedningsvest være en god ide!

Findes i svømmeveste. Til øvede svømmere som befinder sig i nærheden af kysten og tæt på hjælp. Den er ikke sikker, hvis man er bevidstløs.

100 newton

Findes i oppustelige redningsveste. Bruges i beskyttet farvand og der er begrænset sikkerhed ved bevidstløshed.

150 newton

Bruges i alle farvand. Den er meget sikker, og der er umiddelbart fuld sikkerhed ved bevidstløshed. Sikkerheden kan nedsættes på grund af ens påklædning.

275 newtonOpdrift

Hvis man vejer over 115 kg, er denne opdrift ideel. Den er meget sikker og bruges i alle farvande. Specielt steder med ekstremt vejr o.lign. Igen er sikkerheden ved bevidstløshed i top.

150 newton er den mest brugte opdrift og er også den, som jeg vil anbefale. Denne opdrift vil være det sikreste for langt de fleste. Men hvis man vejer mere end gennemsnittet og er dårlig svømmer, kan man overveje en opdrift på 275 newton. Hvis man derimod er en god svømmer, kan man godt nøjes med 100 newton.

Jeg håber, at du er blevet mere sikker på dette emne, og generelt de forskellige slags veste der findes. Hvis du stadig ikke er sikker på, hvilken vest du skal købe, skal du være velkommen til at stille os spørgsmål over vores livechat.

Hvis du føler, at du er klar til at købe en redningsvest, kan du:

Se udvalget af redningsveste online – klik her!
Der er ikke andet tilbage at fortælle. Jeg vil til sidst minde alle læsere om, at det er en lov at man skal have redningsveste til ALLE ombord. Hvis ikke man har det, giver det en pæn bøde, som let kan undgås, hvis man husker sikkerhedsudstyr. Desuden er det kaptajnens eget ansvar, hvis uheldet melder ind.

Rate this post