Skibsklokke

Førhen blev skibsklokker brugt til kommunikation. På skibe blev de brugt til at ringe med, hver gang der var gået en time. Da hele besætningen kunne høre klokken ringe, var det en effektiv måde at kommunikere på for kaptajnen. Den blev også brugt på bar. Her blev der ringet, hvis man skulle have en sidste omgang inden, at baren lukkede.

I nogle klokker var skibets navn indgraveret, og man har derfor kunne bruge navnet til at identificere skibe, som er forsvundet, og herefter fundet igen.

Stor skibsklokke i messing Big Sam

Skibsklokker idag

Idag bliver skibsklokker ikke brugt ret meget. Men de findes stadig på næsten alle både/skibe. Der er noget over en skibsklokke. Det er som om, at det er en tradition og et must have, hvis man har et skib.

Men som skrevet bliver de ikke brugt ret meget idag – de er stort set bare en pyntegenstand. Men i nogle situationer bruges den stadigvæk. På nogle barer bruges den stadigvæk. Den bruges også i nogle virksomheder, hvor det foregår således, at hver gang der er en ordre i hus, ringes der med klokken. Det giver en god stemning, og jeg synes bestemt, at det er en traditionel genstand, som vi skal beholde.

Hvorfor skal jeg have en skibsklokke?

Der er bare noget magisk og hyggeligt over en skibsklokke. Der er rigtig mange, som går utrolig meget op i at deres fartøj er flot, lækkert og ser flot ud. Af den grund kan en skibsklokke ikke være det store problem at få fat i. Desuden giver det også et lækkert og ægte look med en skibsklokke.

Hør en klokke ringe

Denne tyske WW2 PS Graf Spee, fra 1939, har en fantastisk lyd:

Køb din skibsklokke online

Der findes et meget stort udvalg af skibsklokker online, og du kan for det første spare penge ved at købe den over nettet. Men du kan altså også spare tid – de bliver nemlig sendt direkte til din adresse. På nettet kan du købe skibsklokker i mange forskellige farver, størrelser og kvaliteter. Nedenfor kan du se, hvilke vi vil anbefale dig at kigge nærmere på:

BilledeBeskrivelsePrisKøbslink
Stor skibsklokke i messing "Big Sam"

Denne skibsklokke er hele 30 cm i diameter. Den er stor, kraftig og lavet af messing.
2646 DKK

Køb nu

Stor forkromet skibsklokke "Big Sam"
Denne skibsklokke er også 30 cm i diameter. Den er stor, kraftig og lavet af forkromet messing.
2789 DKK

Køb nu

Skibsklokke "1888"
Et klassisk look er denne flotte skibsklokke udstyret med. Klokken giver en flot, rund og kraftig lyd. Den er lavet af messing. Diameteren er 16 cm og derfor er det en mellem størrelse.
604 DKK

Køb nu

Forkromet skibsklokke "1888"
Et klassisk look er denne flotte skibsklokke udstyret med. Klokken giver en flot, rund og kraftig lyd. Den er lavet af forkromet messing.
Diameteren er 16 cm og derfor er det en mellem størrelse.
628 DKK

Køb nu

Skibsklokke/barklokke i messing
Elegant og lækker skibsklokke i messing som både kan bruges til skibet, men særdeles også kan bruges i baren. Findes i hele 6 forskellige størrelser.
155 --> 537 DKK

Køb nu

Skibsklokke - forkromet
Elegant og lækker skibsklokke i forkromet messing som både kan bruges til skibet, men særdeles også kan bruges i baren. Findes i hele 6 forskellige størrelser.
179 --> 560 DKK

Køb nu

Hvad er skibsklokker lavet af?

Størstedelen er lavet af messing, hvilket er flot at se på, et billigt materiale og nemt at arbejde med. De fleste klokker er også behandlet således, at de har en skinnende overflade. Mange foretrækker en skinnende overflade frem for en mat overflade, som ser lidt kedelig ud.

Når du skal vælge størrelse på klokken, skal du tænke lidt over, hvor stor din båd/skib er. Hvis den er stor, skal du selvfølgelig vælge en stor skibsklokke, og hvis den er lille, skal en lille skibsklokke vælges. Men størrelsen betyder ikke helt vildt meget. Det kommer også an på hvad du selv synes. Vil du have en stor eller lille klokke?

Selvfølgelig skal din klokke kunne tåle al slags vejr. Det nytter bare ikke noget, at den går i stykker eller begynder at ruste på grund af at der er frost, sne eller regnvejr. Derfor er de selvfølgelig lavet af materialer, som kan holde til de forhold. Udover det skal klokken heller ikke begynde at ringe fordi, at båden bevæger sig lidt fra side til side. Derfor er klokken altså også designet således, at dette ikke sker.

Rate this post