Sikkerhed på vandet

Krav om sikkerhed

Siden år 1992 har det været lov at have svømme- eller redningsveste med ombord til minimum det antal personer der finder sted i fartøjet. Da der findes mange forskellige sikkerhedsveste skal man huske at følge den købte sikkerhedsvests vejledning. Herunder skal man have tjekket at ens vægt passer med det der står på ens vest. Hvis der er børn ombord på fartøjet, skal man også være sikker på om vestens størrelser passer til barnet.

Det er også vigtigt at følge vesten vejledning meget nøje, da hele tiden bliver mere og mere kompliceret.

Ved køb af rednings- og svømmeveste skal de købte veste være typegodkendte (SOLAS, CE eller DVN)

Redningsvest

En redningsvest sikre dig den optimale beskyttelse.  Den kendes på kraven som holder hovedet oppe hvis man falder om. Samtidig med kraven, findes der også opdriftsmateriale på kroppen. Alt i alt skal det sikre at man får en rygliggende stilling med højt hævet hoved.

Der findes tre forskellige slags redningsveste. De klassiske veste er fastveste som kendes på deres bløde og forholdsvis store materialer. Store skumblokke som er pakket ind i blødt stof. Denne form for redningsveste bruges oftest af børn da de er meget beskyttende.
Læs mere om den klassiske redningsvest – klik her!
Den anden redningsvest er den selvoppustelige redningsvest. De har en CO2 flaske tilknyttet som enten automatisk eller manuelt bliver udløst. De oppustelige redningsveste burde ikke bruges af børn som vejer under 40 Kg.

Den selvoppustelige redningsvest er genial da man ikke lægger mærke til at man har den på, når man er ude på vandet. Til gengæld skal der regelmæssigt købes “genopfyldning” til vesten – når der skal ny luft i. Til gengæld er den ikke egnet for mindre børn.
Læs mere om den selvoppustelige redningsvest – klik her!

Der findes også svømmeveste, som man kan bevæge sig meget let i. Det er ikke en decideret redningsvest, men derimod en “flydevest”. Vesten holder stadig en oppe, men den har ikke kravestøtte som man finder i de andre redningsveste.

Svømmevesten bruges ofte af mennesker som dyrker sejlsport og kapsejlads. De skal have en stor bevægelsesfrihed hvilket de finder i svømmevesten.

Læs mere om den svømmeveste – klik her!

Redningskrans

Redningskransen har gennem årtier været et meget vigtigt sikkerhedsudstyr på havet. Den kendes på dens røde farve som lyser igennem nat og dag.

Kransen er et must. Som bådejer skal man have en redningskrans med på båden, hvis der skulle ske ulykker. Hvis man opholder sig ved sø, strand eller fjorde er der helt sikkert også en redningskrans i nærheden.

Redningskranse findes i forskellige kvaliteter, størrelser og former. Men en ting har produktet til fælles – de skal være godkendt af EU og Solas.

<< Læs mere om redningskranse her >>

Redningsflåde

Du har sikkert set en redningsflåde i en film? I hvert fald er redningsflåden en flåde der er beregnet til at redde mennesker ude på det åbne hav. Igen skal en redningsflåde være SOLAS godkendt for at den er lovlig.

Prisen for en redningsflåde er lige fra 9000 kroner til 40.000 kroner. Det er altså ikke billigt redningsudstyr. Men til gengæld skal man huske på at den redder liv og at den er et must på større skibe/både.

<< læs mere om redningsflåde her >>

Rate this post
One Comment

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *